Panpopticon

Popcultuur vanuit alle hoeken

En toen was maart 2018 weer voorbij

Een reactie plaatsen

cyrilOeps! Een kwart van april is alweer voorbij. Toch nog maar even het maandoverzichtje van maart.

In maart was ik maar liefst twee keer te horen op radio 1. Op 4 maart kwam ik bij Met het oog op morgen keuvelen met Mieke van der Weij over de Oscars. Ik had de winnaar nog goed voorspeld ook! Op 27 maart was ik weer terug bij Spraakmakers, dit keer om het te hebben over de film Mary Magdalene, vooral ook in de context van representatie.

Voor Schokkend Nieuws verzorgde ik een editie van de vrijdagrubriek TGIF: een verdediging van het belang van de bioscoopervaring, werd het dit keer. Ik recenseerde ook de serie The Frankenstein ChroniclesVoor mijn podcast-column Blast From the Past keek ik naar aanleiding van Ready Player One terug naar TRON.

gemaaktevrouw

Er is sowieso veel te doen over Frankenstein en zijn monster de afgelopen tijd: het boek van Mary Shelley verscheen 200 jaar geleden. Voor #131 van Schokkend Nieuws (volgende week op de mat bij abonnees) schreef ik een lang essay over “de gemaakte vrouw”, van robots tot monsters, via griezelig lachende Alexa’s. Ook leverde ik een recensie van de nieuwe Arrow blu-ray van Carrie: spoiler, het blijft een fantastische, fascinerende film.

Voor Cine: een recensie van The Tick (Amazon Prime); een essay over de actrice Gloria Grahame, naar aanleiding van Film Stars Don’t Die in Liverpool; en een essay over hoe Phantom Thread kan worden gezien als vernieuwende variant van het klassieke monsterbruid-verhaal. Ook aan het lijstje Jesusfilms (ik wou dat ik de titel Jeetje Mina bedacht had) leverde ik een bijdrage.

Cine is ook waar mijn popcultuurtips tegenwoordig een plekje vinden, in de rubriek “Weekend“. De podcast Switched on Pop raadde ik daar bijvoorbeeld aan. Toch nog maar een paar extra:

Doen: je kleren op kleur sorteren, op advies van Tan France van Queer Eye;
Bezoeken: het panel over Kick-Ass Women dat ik leid op 18 april a.s. op het Imagine;
Kijken: de Paddington-films;
Luisteren: The Canon, vooral de recente afleveringen over Punch-Drunk Love en Les Parapluies de Cherbourg;
Lezen: dit genuanceerde, bedachtzame artikel van Molly Ringwald over John Hughes.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s