Panpopticon

Popcultuur vanuit alle hoeken

Welkom

me(English speakers: click here)

Welkom op het persoonlijke blog van Hedwig van Driel.

Ik ben octrooigemachtigde in opleiding, maar ik hou ook erg van films en popcultuur in het algemeen, en schrijf er ook graag over. Zoals ook in mijn portfolio te zien is heb ik in het bijzonder interesse in oudere films, vooral uit de jaren 40 en 50, met een nadruk op film noir en “women’s pictures”. Verder in mijn lijst met interesses:  vampierseries, strips met interessante vrouwen in de hoofdrol, de Franse Nouvelle Vague, feministische analyse, science-fiction-films, stuiverromannetjes, adviescolumns, hard-boiled pulp, en nog heel veel meer.

Op mijn persoonlijk blog probeer ik elke week op zondag een stukje over film en popcultuur te schrijven. Verder schrijf ik ook stukken over televisie door een feministische bril voor Vileine. Ik coördineer voor de website van Schokkend Nieuws de Bluf-TV reeks.

Ik heb ook een oud blog met wat lossere, minder uitgewerkte stukken. Verder heb ik in 2011 als een soort uitdaging aan mezelf gemiddeld 1 film per dag gekeken die ik nog nooit had gezien – een dagboek daarvan, met wat korte aantekeningen over elke film, is hier te vinden.

Dan mijn achtergrond: ik heb natuurkunde gestudeerd, en heb op 12 december 2012 mijn doctorsgraad in de theoretische fysica behaald. Ik ben ook al jaren bezig met schrijven over film (en televisie). Ik ben van 2007 tot 2009  (tijdens mijn masterstudie) recensent geweest voor FilmTotaal, en heb voor die website ook twee keer verslag gedaan van het IFFR en een keer van het NFF. Voor het NFF heb ik in 2012 en in 2013 in de redactie van de Dagkrant gezeten. Ik ben sinds begin 2012 lid van de redactie van Schokkend Nieuws, waar ik mij voornamelijk richt op de wat oudere genrefilm en me buig over genretelevisie.

Ik heb zoals vermeld geen filmgerelateerde opleiding gedaan, maar ik heb tijdens mijn bachelor wel een aantal filmvakken gevolgd, waaronder History of the American Motion Picture, Film and Television 106A  aan de University of California Los Angeles (UCLA).

Ik ben sinds januari 2014 werkzaam als octrooigemachtigde in opleiding bij Arnold + Siedsma. Hierdoor heb ik iets minder tijd voor films, televisie en boeken, maar wel een hernieuwde interesse in zorgvuldig formuleren.

Ik ben op twitter te vinden als @Hedinthecloud, en ik kan gemaild worden op <mijnvoornaam>vd AT yahoo. Verder heb ik accounts op meerdere internet 2.0 sites, o.a. GoodreadsLetterboxd en iCheckMovies, en heb ik onder mijn naam een facebook-account.

One thought on “Welkom

  1. Hi HJ,

    Ziet er goed uit, heb eindelijk eens tijd om je site te bekijken. Heb mijn leerlingen met wie ik naar Django Unchained was, naar je recensie daarover verwezen. Een van hen kende Schokkend Nieuws en vond dat een leuk blad.

    M

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s